Cara Gunakan Wasap Blaster & SMS Gateway Mailevo

 

PENTING!

 

1. Pastikan phone anda tidak sleep atau off ketika menggunakan wasap blaster ini supaya aplikasi mailevo boleh menghantar kesemua mesej,  jika off atau sleep semasa proses blast maka autosend tidak berfungsi dan mesej berhenti dihantar. (Sms tidak perlu)

 

2. Disarankan ubah setting autolock/sleep phone anda dari 15 saat ke 30 minit jika nak blast mesej dengan whatsapp. (Sms tidak perlu)

 

3. Pastikan phone anda tidak connect ke whatsapp web untuk memastikan auto send berfungsi dengan baik.

 

4. App wasap blaster ada dua versi whatsapp biasa dan whatsapp business download dan install mengikut keperluan anda.

 

5. Pastikan jangan melebihi 500 nombor sehari untuk 1 phone jika nak hantar mesej secara bulk/pukal (Disyorkan 498 nombor sehari mengelakkan kena banned untuk whatsapp).

 

6. Jangan menggunakan app untuk menghantar mesej secara bulk/pukal fungsi app adalah untuk detect sistem accessibility dalam phone untuk menghantar mesej secara auto.

 

7. Untuk menghantar mesej dengan wasap blaster sila ikuti langkah mudah ini

i. Install app, login dan minimize

ii. Buka browser dari phone/laptop/computer anda, login ke server, klik sender , select device dan upload data fail excel.

 

8. Anda boleh mengubah delayed penghantaran mesej standard 10 saat setiap mesej, semak di bahagian profile untuk mengubah setting “Delay Between Messages” ke 2 saat.

 

9. Hanya boleh send mesej teks & link sahaja. Gambar & video tak boleh buat masa ni.

10. Gunakan App Versi 1.1 jangan upgrade ke ver 1.1.6 jika terupgrade sila uninstall dan install semula versi 1.1

 

11. Nombor wasap anda berkemungkinan akan dibanned oleh whatsapp jika melanggar terma & syarat penghantaran mesej mereka. Berikut ialah punca nombor anda akan dibanned:

 

a) Hantar mesej kepada orang yang tidak save nombor anda

 

b) Penerima buat report spam kepada mesej yang anda hantar

 

c) Menghantar terlalu banyak mesej dalam sehari menggunakan 1 phone

 

12. Untuk SMS, hanya dibenarkan 300 mesej sahaja sehari. Bergantung kepada limitation phone & plan telco yang anda gunakan. Saya menggunakan plan digi unlimited SMS, short text 30 – 50 perkataan  untuk setiap sms tak pernah kena limit sepanjang tempoh 5 tahun saya gunakan. ( Matlamat kempen sms saya adalah untuk prospek “klik pada link offer”).

13. Whatsapp dan Sms cara penggunaan adalah perbezaanya sms boleh menghantar mesej walapun screen lock, sleep atau off.

14. Jika menghadapi sebarang masalah menggunakan mailevo seperti tidak autosend sila clear cache app atau uninstall dan install semula dan gunakan seperi biasa.

 

15. Jika mesej tidak berjaya dihantar sila semak dashboard anda klik pada failed message, select kesemua message, klik resend sehinggga kesemua mesej berjaya di hantar.

16. Untuk mendapat respon yang lebih pantas sila direct chat saya di whatsaap jika menghadapi sebarang kesulitan. Enrico wa.me/60165888858

 

 

 

JALAN SELAMAT

 

1. Jangan gunakan nombor utama anda. Gunakan nombor backup untuk elak kejadian tidak diingini.

 

2. Connect sebanyak mungkin phone (nombor wasap) ke dalam sistem untuk giliran penghantaran mesej. Ini dapat mengelakkan nombor anda terlalu kerap menghantar

 

3. Masuk ke ‘profile’ dan letakkan delay sebanyak 10 saat untuk lebih selamat.

 

4.  Latih nombor wasap anda untuk penghantaran mesej menggunakan sistem. Mulakan dengan hantar 10, 20, 30 mesej. kemudian makin bertambah setiap hari.

 

5. Pastikan anda send mesej kepada nombor prospek yang mengenali anda sahaja. Jangan sesekali spam.

 

 

 

Anda akan menerima akses melalui email. Sila semak email anda di bahagian inbox dan spambox untuk akses login. Pastikan anda menerima 2 email seperti berikut:

Jika anda boleh gunakan bahasa pengaturcaraan (coding) php, boleh download API source berikut dan gunakannya dalam website atau projek anda.

DOWNLOAD & LOGIN GUNA APPS

1. DOWNLOAD APPS NI DI PHONE ANDA

Anda boleh download apps berikut ke phone anda jika perlu.

Login guna akses yang sama seperti di web based

Klik yes / allow untuk activate wasap gateway

LOGIN GUNA LAPTOP / BROWSER

2. FORMAT EXCEL ANDA

Column pertama mestilah nombor bermula dengan +6 di hadapan. Column kedua ialah mesej yang anda nak hantar. Format yang sama untuk sms blaster & wasap blaster.

Format Excel Untuk Wasap Blaster

Cara mudah tambah +6 di semua kotak

Cara mudah tambah +60 di excel